Salt la continut
office@crystalclinic.ro 0727076096

Hiperhidroza - Transpiratie excesiva

Hiperhidroza sau transpirația excesivă reprezintă un răspuns exagerat al glandelor sudoripare, având drept consecință o creștere anormală a cantității sudorale, în exces față de cantitatea necesară termoreglării. Această afecțiune poate afecta negativ calitatea generală a vieții, având un impact psiho-social negativ (tendință de izolare, depresie, evitarea contactului fizic).
Această afecțiune debutează de regulă în copilărie sau adolescență și cel mai frecvent se manifestă la nivelul palmelor și axilelor din cauza densității mari de glande sudoripare care se regăsesc în aceste zone. 
Hiperhidroza poate exista fără a avea o cauză clară, dar adesea este secundară unor boli sistemice (dereglări metabolice, boli febrile, hipertiroidie, menopauză, diabet zaharat, neoplasme etc.) sau ca urmare a interacțiunii dintre medicamentele administrate.
În funcție de zona unde se manifestă, o putem cataloga ca generală (atunci cînd este afectat întregul corp) sau localizată, cele mai frecvent întalnite zone fiind palmele, plantele (tălpile) și axilele.
no pic
no pic

Tratamentul hiperhidrozei

Pentru tratamentul hiperhidrozei s-au încercat, de-a lungul timpului, mai multe terapii locale (clorură de aluminiu, talc, ionoforeză cu soluție salină, toate însă având rezultate nesemnificative sau intervenții chirurgicale invazive cu riscuri asociate.

Crystal Beauty Clinic vă oferă cel mai eficient, sigur și neinvaziv tratament prin injectarea de toxină botulinică tip A la nivelul zonei afectate. Toxina botulinică acționează prin inhibarea eliberării unui mediator chimic - acetilcolina - care este responsabil de stimularea excesivă a glandelor sudoripare.

Ședința are o durată de aproximativ 30 minute, iar în cadrul acesteia medicul efectuează sub anestezie locală injectări cu un ac foarte fin la o distanță de 1-2 centimetri una față de alta. Efectul se observă în aproximativ o săptămână și persistă pentru o perioadă de 6-12 luni.

Post tratament

După procedură este recomandat să se aplice local comprese reci în primele 24 de ore și pe o perioadă de câteva zile o cremă de prevenire a echimozelor (arnică, vitamina K topică).