Salt la continut
office@crystalclinic.ro 0727076096

Fillere cu acid hialuronic

Sunt cele mai folosite substanțe de umplere, având în vedere caracteristica lor de a fi tolerate de organismal uman, neexistând reacții de respingere, acidul hialuronic fiind o componentă fiziologică care se regăsește în mod natural în corpul nostru. Cantitatea lui în piele se diminuează odată cu înaintarea în vârstă, conducând treptat la apariția ridurilor.

Calitățile hidratante și vâscoelastice ale acidului hialuronic redau feței un aspect fără riduri, conturat, prin remodelaj volumetric. Principala sa funcție este de a reține apa și de a-și mări volumul, putând corecta astfel depresiunile pielii (riduri și șanțuri).

Injectarea este, de regulă, puțin dureroasă și în majoritatea cazurilor nu necesită anestezie mai ales că majoritatea formulelor de acid hialuronic conțin și un anestezic. După injectare, acidul hialuronic întinde pielea, astfel încât efectul este vizibil imediat, dar aspectul final poate fi observat complet după câteva zile. Aspectul obținut în urma injectării se păstrează câteva luni, nefiind permanent.
no pic
no pic

Indicatii terapeutice


  • riduri de expresie la nivelul frunții;
  • riduri nazo-labiale;
  • reconturarea liniei mandibulare;
  • volumizare pomeți și buze;
  • remodelarea bărbiei;
  • linia de marionetă (ridurile din colțul gurii);
  • umplere cearcăne.

Indicatii post tratament

După injectare poate apărea edem și o ușoară inflamație locală. Pentru o perioadă de câteva zile după tratament sunt interzise antibioticele și antiinflamatoarele, expunerea la soare, frigul extrem și efortul fizic.

Zona injectată nu se atinge și nu se machiază câteva ore după injectare. Se recomandă aplicarea de gheață câteva ore după injectare. Pentru maximizarea efectului, pacientul își va asigura o hidratare corespunzătoare (2,5 litri/zi) și va aplica un masaj ușor timp de câteva zile.