Salt la continut
office@crystalclinic.ro 0727076096

Blefaroplastie

Blefaroplastia reprezintă intervenția chirurgicală realizată la nivelul pleoapelor, prin care chirurgul elimină surplusul de piele care apare, de regulă, odată cu înaintarea în vârstă din cauză creșterii laxității pielii la nivelul pleoapelor superioare sau/și inferioare.

Acest exces conduce treptat la apariția ridurilor, pungilor și cearcănelor care conferă un aspect obosit și îmbătranit. În timpul intervenției se poate remodela și grasimea periorbitală.

Blefaroplastia nu este doar o intervenție din considerente pur estetice, ci are și un rol funcțional, întrucât pleoapele căzute, prin deschiderea incompletă a acestora, pot diminua câmpul vizual.
no pic
no pic

Tipuri de blefaroplastie


  • Blefaroplastia superioară
Intervenția chirurgicală vizează îndepărtarea excesului de grasime și piele de la nivelul pleoapei superioare. Acesta, care seamănă practic cu un fald, este cel care împiedică vederea normală.

  • Blefaroplastia inferioară
Prin acest tip de blefaroplastie este eliminat excesul de piele și pungile de grăsime formate dedesubtul ochiului. Prin repoziționarea grăsimii din această zonă se obține un efect benefic suplimentar prin dispariția cearcănelor.